In dit MyJob blogartikel gaan we het hebben over het schrijven van een sollicitatiebrief, ook wel motivatiebrief genoemd.

1. Pak een stuk papier en maak twee kolommen

In de linkerkolom schrijf je ”vereisten” en in de rechterkolom ”Mijn vaardigheden” Lees de vacature zorgvuldig door en wees er zeker van dat je de vereisten weet. Alsvolgend ga je deze vergelijken met jouw ervaringen en competenties.

– In de linkerkolom schrijf je de vereisten en vaardigheden op die nodig zijn voor de desbetreffende baan.
– In de rechterkolom licht je uit welke punten in je cv hierbij passen.
– Doordat je deze zogenaamde points of interest direct opsomt, kan je naderhand je motivatiebrief makkelijker opstellen.

2. Begin je sollicitatiebrief met contactinformatie linksboven

Je wilt het graag zo makkelijk mogelijk maken voor je toekomstige werkgever om je te contacteren. Om deze reden is het slim om direct je contactgevens als eerste te vermelden.

– Naam
– Adres
– Telefoonnummer
– Emailadres
– Persoonlijke website (als je die hebt)
– LinkedIn profiel

3. Neem bedrijfsinformatie op in de brief

Nadat je je eigen contactgegevens vermeld hebt, is het verstandig de naam van je toekomstige werkgever te noemen bij functie, titel, bedrijfsnaam en adres.

*TIP Doordat je contactinformatie van het bedrijf opneemt in je sollicitatiebrief, laat je zien dat je de tijd hebt genomen om dit uit te zoeken. Dit is een duidelijk teken van motivatie en gedrevenheid.

Doordat je je huiswerk van te voren al gedaan hebt, zal je een voorsprong hebben op andere werkzoekenden, die vaak enkel en alleen hun cv’s kopieren en plakken. Terwijl jij laat zien dat je echt voor die nieuwe baan gaat.

Als je de naam van je nieuwe werkgever niet weet, doorzoek dan de bedrijfswebsite en social media, tot je die wel hebt. Je kan op LinkedIn kijken maar bijvoorbeeld op Twitter of Google+. Als je niet tot een specefieke naam kan komen, kan je misschien wel achter het hoofd van de HR afdeling komen. Mocht je echt geen naam kunnen vinden, richt je solliciatiebrief dan gewoon aan: Hoofd van of directie HR afdeling.

4. Personaliseer je motivatiebrief naar de ontvangende persoon

Om te beginnen, is het verstandig als je formeel begint en met complete adresgegevens. Begin een sollicitatiebrief nooit met ”voor wie het aangaat”, aangezien dit erg informeel en monotoom staat. Bovendien geeft het de indruk dat je niet eens de moeite hebt gedaan het bedrijf te bestuderen of kijken wat ze uberhaupt doen.

5. Schrijf een interessante eerste paragraaf.

Werkgevers lezen heel veel motivatiebrieven en de meeste tijd scant de antecedent snel door alle cv’s en sollicitatiebrieven, om te kijken of er een geschikte kandidaat tussen zit.

– Begin met een sterke opening die de lezer van jouw enthousiasme overtuigd en doet geloven dat jij de ideale nieuwe werknemer bent.

– Wees kort maar krachtig over waarom je je aangesproken voelt tot de baan. Waarom lijkt het je leuk bij het bedrijf te werken? Geef een voorbeeld, en wees vooral niet bang conversationeel uit de hoek te komen, afhankelijk van de serieusheid van het bedrijf in kwestie.

– Laat de manager zien dat je niet alleen bekend bent met de activiteiten van het bedrijf, maar deze ook zelf adoreerd.

– Stel dat je solliciteert bij een bedrijf dat nieuwsartikelen publiceert, probeer dat dan te doen op een toon die hetzelfde is als zij zelf produceren. Zijn ze serieus, of juist humoristisch? Als het een iets formeler bedrijf is als bijvoorbeeld een groot marketing bedrijf of financiele instelling, kan je iets authoritairer zijn. Let wel op altijd beleeft te blijven.

6. Laat weten hoe je bij de vacature gekomen bent waarom je solliciteert.

Voordat je solliciteert, doe wat onderzoek en bedenk of je misschien iemand kent die bij het bedrijf in kwestie werkt. Het is altijd beter om al een referentie bij een bedrijf te hebben. Wees niet bang namen te noemen, zolang je maar toestemming hebt van deze personen.

– Als je geen vriend, familielid of kennis hebt bij het bedrijf, vergeet dan absoluut niet te melden waar je de vacature gevonden hebt. Dit kan zijn op de website van een uitzendbureau, de website van het bedrijf zelf of in een nieuwspublicatie.

7. Leg uit waarom jij de beste kandidaat bent

Je wilt natuurlijk niet zeggen dat jij gaat profiteren van je nieuwe baan als je wordt aangenomen. De reden dat de functie openstaat, is dat er een probleem opgelost moet worden. Besef goed: jij bent de gene die dat probleem gaat oplossen.

– Kijk naar je lijst competenties en ervaringen en vind een of twee voorbeelden waar je iets gedetailleerder over kunt vertellen. Deze dienen te highlighten waarom jij er zo goed in bent.

– Ter voorbeeld, als je ziet dat een functie iemand nodig heeft die een team kan leiden en meerdere projecten tegelijkertijd kan managen, bekijk dan of je de vaardigheden en/of ervaring(en) bezit om dit te kunnen doen. Als je voorheen een leidinggevende functie bekleed hebt, vertel dan kort over je leiderschapsvaardigehden en de hierdoor verhoogde productiviteit onder werknemers.

– Wanneer je statistieken, keiharde getallen en nummers kan overleggen, doe dit dan ook. Tijdens het omschrijven waarom je zou moeten worden aangenomen, kan je informatie gebruiken als een winststijging of een kostenverlaging bij het bedrijf, onder jouw leiderschap.

8. Beschrijf in het kort je krachten, kwalificaties en ervaring.

In de tweede paragraaf van je sollicitatiebrief, wil je de baanvereisten terugkoppelen naar twee of drie van je eigen vaardigheden en specialisaties, om te laten zien dat jij de ideale kandidaat bent.

– Refereer altijd naar je CV of naar de vaardighedenafdeling van je motivatiebrief om je werkgever een duidelijk beeld van je competenties te geven.

– Bedenk een korte anecdote die highlight hoe jij voorheen problemen oploste en hoe je dat ook voor je nieuwe werkgever zal doen.

– Vergeet niet de meest relevante aspecten van je carriere te benoemen. Je meest recente prestaties zijn vaak een goed begin. Maar het kan ook dat je misschien in een ver verleden iets hebt gedaan wat perfect bij de vereisten past van het nieuwe bedrijf past. Wees niet bang een aantal jaren of nog dieper in je arbeidsverleden te graven.

9. Schets een beeld van jezelf dat niet op de motivatiebrief staat.

Iedere HR manager kan je cv lezen en precies zien wat je in het verleden behaalt hebt. Je wilt hem of haar laten zien wie de persoon is achter deze prestaties.

– Leg in een of twee zinnen uit, hoe de openstaande vacature van het bedrijf impact op jou gemaakt heeft. Als je solliciteert voor je droombaan, zijn er zelfs kansen dat het bedrijf jouw leven al enigsinds gevormd heeft.

– Wordt niet te plakkerig en houd het kort. Door je menselijke kant te laten zien met een verhaal, laat je veel meer zien dan een paar kille feiten op een stuk papier.

10. Je sollicitatiebrief afsluiten

Je motivatiebrief afsluiten op de juiste manier is een erg belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces en het kan de reden zijn dat je op gesprek mag komen.

– Wanneer je uitlegt wat je kan betekenen voor een bedrijf, wil je je plaatsen in de schoenen van de HR manager. Het gaat erom hoe jouw competenties het bedrijf zullen helpen, niet hoe het bedrijf jou gaat helpen.

– Vraag jezelf af waar jij naar opzoek zou zijn in een kandidaat als het jouw bedrijf was.

11. Nodig de HR manager of antecedent uit jou te contacteren

Laat de lezer weten dat je uit zeer op prijs zou stellen als er verder over de openstaande functie gepraat wordt in persoon of over de telefoon.

– Je kan je motivatiebrief afsluiten met het bedanken van de HR manager en eindigen met een statement als: ik kijk er naar uit zo snel mogelijk van u te horen.

– Vraag niet zomaar of de HR manager jou contacteert wanneer hij of zij jou goed genoeg voor de baan vind. Laat vertrouwen zien (zonder hoogmoed te tonen) door hem te vertellen dat je graag verder spreekt over de functie.

12. Sluit af

Het afsluiten van een sollicitatiebrief kan frustrerend zijn als je niet weet hoe dit precies te doen. Gebruik in formele gevallen Hoogachtend, en in informele gevallen Met vriendelijke groet(jes),.

– Te formeel zijn kan je imago beschadigen doordat je wellicht brutaal overkomt, of doordat de stijl niet past bij de rest van je sollicitatiebrief.

– Door te zeggen Met vriendelijke groet(jes), laat je respect zien zonder dat het op een liefdesbrief gaat lijken. Een ander alternatief is door te eindigen met Fijne dag, maar dit kan te informeel overkomen en/of ongeschoold.

13. Schrijf je naam onder je sollicitatiebrief

Na de afsluiting van je brief, schrijf je volledige naam op de laatste regel en zie je dit als een soort handtekening.

– Als je je handtekening al hebt in Word of andere tekstverwerker, kan je deze digitaal onder je motivatiebrief zetten.

– Eventueel kan je je sollicitatiebrief uitprinten en met de hand ondertekenen. Dit is natuurlijk het meest persoonlijk.

Zijn er bepaalde dingen die jij doet als je een sollicitatiebrief schrijft? Laat het weten in de comments hieronder!

Share This
WhatsApp Soliciteer nu direct via WhatsApp!