Vaak krijgen wij bij MyJob Uitzendorganisatie de vraag: Ik wil graag beginnen in de metaalbewerking, wat kan ik verwachten?

Het korte antwoord van ons is dan dat, zoals bij andere beroepen, een carrière in de metaalbewerkingsindustrie erg aantrekkelijke kansen biedt voor hen die ervaren en geschoold genoeg zijn in de laatste technologieën.

Specialisme komt niet alleen voor in de medische sector, ook in de metaalindustrie kennen we specialisaties als frezers, draaiers, productie medewerkers, monteurs, ijzerbewerkers en lassers. Steeds belangrijkere functies als CAD ontwerper en lasersnijder operator staan hoog aangeschreven. Bij MyJob Uitzendorganisatie hebben we ook sales-en ingenieursbanen beschikbaar in de metaalindustrie.

Met een steeds grotere vraag naar gediplomeerde arbeid in Nederland, kan een carrière in de metaalbewerkingsindustrie extreem lonend zijn voor hen die er aan twijfelen deze sector te ontdekken.

Metaalbewerking is een vitaal onderdeel van een aantal industrieën, denk aan architectenwerk, productiewerk en de automobiele industrie. Als je net de metaalindustrie binnenvalt of overweegt deze te betreden, denk dan aan de vele (financiële) voordelen die een carrière in de metaalbewerkingsindustrie je kan bieden.

Metaalbewerker baanbeschrijving

Het belangrijkste onderdeel van een baan in de metaalbewerking is het maken en assembleren van metalen onderdelen gebruikmakend van een breed scala aan tools. Denk aan snijders en machines die zo zijn afgesteld om producten precies zo te fabriceren als gedrukt staat op de blauwdruk.

Banen in de metaalindustrie zijn idealiter geschikt voor hen die ervan houden met hun handen te werken en tegelijkertijd hun technische ervaring te gebruiken.

Industriële projecten kunnen variëren van architectonische fabricatie tot de automobiele sector. Echter kan je ook denken aan trein-en-vliegtuigbouw en de productie van metalen onderdelen.

Naast technologische ontwikkelingen in computergestuurde designs, zorgen plasma-en lasersnijdtechnieken dat de tijd die het normaliter kost om een product te maken, drastisch is versneld.

In een constant veranderen industrie, zullen hen die traditionele vaardigheden combineren met hedendaagse kennis, floreren en mooie kansen aangeboden krijgen in de nabije toekomst.

Hoe word je een metaalbewerker?

Net als andere beroepen, zal het pad wat je bewandeld in de metaalindustrie liggen aan je eigen persoonlijke interesten, carrièredoelen, ervaring en de kansen beschikbaar in jouw regio. Met meer dan 100,000 handarbeiders die binnenkort met pensioen gaan in Nederland, zijn er de komende jaren kansen zat in de metaalindustrie.

Voor hen die zich afvragen hoe je in de metaalbewerkingssector terecht komt, is het vergaren van werkervaring en technische expertise, de eerste stap. Er zijn vele introductiebanen beschikbaar in de metaalindustrie.

>> Bekijk hier onze actuele vacatures in de metaalindustrie

Share This
WhatsApp Soliciteer nu direct via WhatsApp!