Stel je eens voor dat je net een online vacature vind die precies bij je past. De functie binnen het bedrijf waar je voor wilt werken spreekt je aan en je voldoet aan de gevraagde eisen. Hoe perfect kan een online vacature niet zijn?

In plaats van direct solliciteren is het belangrijk om even de vacature nog een keer zorgvuldig door te nemen en het te zien als een mogelijkheid of kans. Dit proces helpt je een betere strategie te vormen om je cv uit te laten springen en op te vallen bij je hopelijk toekomstige nieuwe werkgever.

Om dit zo succesvol mogelijk te doen, zijn hier vijf tips om je kans van slagen te verhogen:

1.Update je social media profielen

Wanneer je solliciteert voor een baan, is het eerste ding wat je nieuwe werkgever doet, je social media profielen bekijken.

Voordat je je cv upload, is het verstanding er zeker van te zijn dat je social media accounts foto’s en videos laten zien die je werkgever mag/kan zien.

Met name je LinkedIn profiel dient up-to-date te zijn. Neem ook even je laatste Twitter en Facebook berichten door en verwijder waar nodig het een en het ander.

2. Onderzoek het bedrijf.

Wanneer je de gehele vacature door genomen hebt, kan je het bedrijf waar je gaat solliciteren eens onder de loep nemen. Bekijk bijvoorbeeld eens de website van je werkgever.

Je kan ook op bijvoorbeeld forums ervaringen lezen van mensen die al eens bij het bedrijf gewerkt hebben en wat zij hiervan vonden. Ook kan je bedrijfsnieuws lezen, om te kijken waar het bedrijf actueel mee bezig is.

3. Kom achter de naam en/of email van de gene die gaat over de HR

Nadat je onderzoek gedaan hebt over het bedrijf waar je eventueel wilt gaan werken, is het tijd om de desbetreffende HR manager op te zoeken. Als je eenmaal weet wie het is, kan je je motivatiebrief personaliseren en ervoor zorgen dat je cv in de juiste handen beland.

Het direct sturen van je sollicitatiebrief en cv naar de dienstdoende HR manager is vele malen effectiever dan zo maar reageren op een online vacature, omdat je dan direct contact hebt met je werkgever. Op deze manier voelt het ook niet alsof je cv in een of ander zwart gat beland is na het uploaden maar daadwerkelijk aankomt.

4. Leg contact met huidige werknemers

Als je geen connecties hebt die bij je nieuwe werkgever werken, kan je medewerkers die er al werken contacteren. Dit is een perfecte manier om te netwerken en al geliefd te zijn bij het bedrijf en onder de mensen, nog voor je er werkt.

Wanneer je contact hebt met andere werknemers, kan je ze een berichtje sturen en jezelf introduceren. Vertel ze dan dat je geintresseerd bent in het reilen en zeilen van het bedrijf. De werknemers kunnen je misschien wat tips geven over hoe je je sollicitatie zo goed mogelijk kunt laten verlopen en hoe het is om er te werken.

5. Perfectioneer je motivatiebrief volledig naar de positie

Na het verzamelen van bedrijfsinformatie kan je een motivatiebrief schrijven die perfect aansluit bij de functie. Gebruik de kennis die je hebt opgedaan om een sollicitatiebrief te schrijven die naadloos aansluit bij de openstaande functie.

Als je deze stappen volgt voordat je gaat solliciteren, maak je gegarandeerd meer kans dan andere baanzoekenden. Hoewel deze strategie iets meer tijd kost, zal je blij zijn als je het gedaan hebt en je je nieuwe baan gekregen hebt.

Wat zijn dingen die jij wel eens gedaan hebt voordat je ergens ging solliciteren wat je geholpen heeft indruk te maken bij werkgevers? Laat het weten in de commments hieronder!

Share This